با این 20 روش بازاریابی اپلیکیشن، دریای بیکرانی از کاربر جذب کنید! | باشگاه اپلیکیشن
زمان مطالعه: 10 دقیقه

با این 20 روش بازاریابی اپلیکیشن، دریای بیکرانی از کاربر جذب کنید!

بین میلیون‌ها اپلیکیشنی که در اپ استورها وجود دارند، چطور اپلیکیشن خود را بالا بکشیم؟ این دغدغۀ خیلی از افرادی است که برای ساخت اپلیکیشن به ما مراجعه می‌کنند. البته...
۲۹
بهمن

تیم تولید محتوای باشگاه اپ

بین میلیون‌ها اپلیکیشنی که در اپ استورها وجود دارند، چطور اپلیکیشن خود را بالا بکشیم؟

این دغدغۀ خیلی از افرادی است که برای ساخت اپلیکیشن به ما مراجعه می‌کنند. البته حق هم دارند؛ تصورش هم لرزه به بدن آدم می‌اندازد.

می‌خواهم با شما صادق باشم؛ کاربر گرفتن برای یک اپلیکیشن اصلاً کار آسانی نیست، اما نشدنی هم نیست! چون:

  • طبق آماری که آکادمی هاب اسپات ارائه کرده، 51% از کاربران می‌گویند که وقتی در موتورهای جستجو گوشی هوشمندشان به‌دنبال رفع نیاز خود بودند، با برند جدید و محصولات تازه‌تری آشنا شدند.
  • فقط 54% از بازاریابان گفتند که از اپلیکیشن موبایل برای ارتقا و رشد محصول خود استفاده می‌کنند. منبع
  • این در حالی است که مصرف‌کنندگان در سال 2020 حدود 218 میلیارد بار، بر روی موبایل‌های هوشمند خود اپلیکیشن‌های مختلف را دانلود و نصب کرده‌اند. منبع

حالا نظرتان چیست؟ آیا می‌خواهید به‌خاطر یک ترس ساده که ریشه‌اش بی‌اطلاعی از آمار و ارقام بوده، طراحی اپلیکیشن فروشگاهی مورد علاقه‌تان را بیخیال شوید؟ یا این مقاله را تا انتها بخوانید و قدم‌به‌قدم با آموزه‌هایش پیش بروید تا جزو آن دسته از افرادی باشید که درآمدهای میلیونی از اپلیکیشن‌شان دارند؟

در هر صورت ما این مطلب را برای شمایی نوشتیم که می‌خواهید بازاریابی اپلیکیشن یاد بگیرید و آن را در کسب و کار خودتان پیاده‌سازی کنید.

یک صفحه فرود یا لندینگ پیج برای اپلیکیشن‌تان بسازید

یک صفحۀ فرود قوی برای اپلیکیشن در وبسایتتان، می‌تواند چیزی شبیه به معجزه رقم بزند!

نکتۀ مهمش اینجاست که باید به‌گونه‌ای برای طراحی این صفحه فرود ظرافت به‌خرج دهید که آدم دلش نخواهد آن صفحه را بدون دانلود اپلیکیشن‌تان ترک کند.

تصویر زیر، صفحه فرود اپلیکیشن دیجیکالا در وبسایت آن است؛

انصافاً اگر این نوشته‌ها را بخوانید، اصلاً می‌توانید اپلیکیشن جدید دیجی‌کالا را دانلود نکنید و صفحه را ترک کنید؟ شاید حتی همین صفحه را ترک کنید و بروید که دیجی‌کالا را دانلود کنید!

صفحه فرود باید مرتب، دارای یک هدلاین یا عنوان وسوسه‌برانگیز، صفحه‌ای جذاب از اپلیکیشن و یک دعوت به اقدام (در اپلیکیشن دیجی‌کالا به‌صورت سه‌شنبه‌ها راس ساعت 2 به اپلیکیشن سربزنید است) باشد.

ریویو (تجربه استفاده از محصول) و امتیاز بگیرید

فکر می‌کنم بهترین نوع بازاریابی این است که مشتری‌های فعلی خودتان را حفظ کنید و آنقدر از خدماتتان راضی‌شان کنید که شما را به دیگری معرفی کنند.

همین دیجی‌کالا را تصور کنید که وقتی قصد دارید محصولی از آن بخرید، قبل از خرید به نظراتش توجه می‌کنید. خریداران دیگر از تجربۀ استفاده از محصول می‌نویسند که اصطلاح خارجکی آن، همان ریویو Review است.

اپ استورها هم چنین ویژگی‌ای، یعنی به اشتراک گذاشتن تجربۀ استفاده از محصول را در اختیار افراد قرار می‌دهند.

کاری که شما باید بکنید این است که به ترفندهای مختلف، کاربران‌تان را تشویق کنید تا از تجربۀ استفاده از اپلیکیشن‌تان در اپ استورها برایتان نظر بنویسندو امتیازدهی کنند.

اگر یک زمانی نظر منفی‌ای گرفتید اصلاً ناراحت نشوید؛ سلیقه‌ها متفاوت است. اما یادتان باشد که به همۀ نظرات با احترام پاسخ دهید.

از حلقه‌های ویروسی استفاده کنید

حلقه‌های ویروسی، ابزار مفید و مناسبی برای به‌دست آوردن یوزر جدید برای اپلیکیشن‌تان هستند. کاری که باید انجام دهید این است که بهانه‌ای ارزشمند به‌دست کاربران‌تان بدهید تا اپلیکیشن شما را با دیگران به‌اشتراک بگذارند.

آنقدر حرف زدن از اپلیکیشن‌تان را با دیگران آسان کنید که به‌صورت یک ویروس بین افراد دیگر پخش شود.

حلقه‌های ویروسی به کمک یک طراحی اپلیکیشن بی‌نظیر و یک کمپین ریفررال مارکتینگ یا همان بازاریابی ارجاعی عالی ساخته می‌شوند؛  باور کنید نتیجه‌اش شما را شگفت‌زده خواهد کرد!

در مورد ریفررال مارکتینگ در مقاله‌ای دیگر مفصل صحبت می‌کنیم.

برای اپ استورها بهینه‌سازی کنید

همانطور که برای وبسایتتان تلاش می‌کنید تا در نتیجۀ جستجوی گوگل دیده شوید، برای اپلیکیشن هم باید این قدم را بردارید؛ اهمیت بهینه سازی اپلیکیشن ASO را دست کم نگیرید.

هرچقدر رتبۀ بهتری کسب کنید، بیشتر در معرض دید کاربران مختلف قرار می‌گیرید.

مخاطبان خود را با ویدئو درگیر کنید

در حال حاضر محتواهای ویدئویی، بهترین نوع محتوا برای کاربران هستند چون ترجیح افراد بیشتر بر تماشای ویدئو است. منبع

کاری که می‌توانید انجام دهید این است که با انتشار ویدئو، به افراد کمک کنید تا بهتر با تصویر برند شما آشنا شوند و شما را در ذهن خود داشته باشند.

در ویدئوهایتان از مسائلی که حل‌شان می‌کنید بگویید و سعی کنید زمان آن حدود 60 ثانیه باشد. محتوای مورد نظرتان را کاملاً مختصر و مفید منتقل کنید و دعوت به اقدام خوبی هم در آن درج کنید.

پرس کیت بسازید

پرس کیت به جایی می‌گویند که صحبت‌های خبرگزاری‌ها و دیگر رسانه‌ها را در آن درج می‌کنید.

وقتی که چنین امکانی را برای اپلیکیشن‌تان ایجاد کنید، دیگر برای بلاگرها و روزنامه‌نگارها آماده خواهید بود.

به این شکل می‌توانید دیگر تصویری که دیگران از برندتان می‌سازند را کنترل کنید. می‌توانید با اسکرین‌شات‌های برند خودتان، لینک‌های مربوط به شبکه‌های اجتماعی و غیره این کار را بکنید.

تبلیغات اپ استور اجرا کنید

تبلیغات اپ استور باعث می‌شود که اپلیکیشن شما با جستجوی یک کلمه کلیدی خاص، در بالای لیست قرار بگیرد. اصلاً هم مهم نیست که اپلیکیشن‌تان چه رتبه‌ای دارد.

عملکردش درست شبیه به گوگل ادز است. به‌ازای هر کلیکی که از این طریق بر روی اپلیکیشن شما بشود، باید مبلغی را بپردازید.

مصاحبه‌هایی که با رسانه دارید را انتشار دهید

هر اخبار جدید یا مصاحبه‌ای که در رسانه‌ای در مورد شما منتشر می‌شود را در بخش پرس کیت (Press Kit) منتشر کنید.

با این کار به مخاطبان‌تان اجازه می‌دهید که برند شما را بیشتر بشناسند. هربار کاربرا‌ن‌تان را از ویژگی‌های جدیدی که به اپلیکیشن‌تان اضافه می‌کنید، خبردار کنید.

مرتباً بگویید که کسب و کارتان به درد چه کسانی می‌خورد و چه دردی را از آن‌ها دوا می‌کند.

در شبکه‌های اجتماعی فعال باشید

به‌نظر شما خودتان و اطرافیان‌تان روزانه چندساعت در شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارید؟

طبق آماری که از We are social منتشر شده، هر فردبه‌صورت میانگین حدود 2 ساعت و 20 دقیقه در روز را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذراند.

اگر می‌خواهید دیده شوید، باید در شبکه‌های اجتماعی فعالیت داشته باشید.

علاوه بر اینکه بیشتر از قبل دیده می‌شوید، شبکه‌های اجتماعی به شما آمار و اطلاعات جزئی‌تر و بهتری برای شناختن پرسونای مخاطبتان می‌دهند.

باید با مخاطبان خود تعامل داشته باشید. از همه مهم‌تر، اگر محتوایی در مورد شما منتشر می‌کنند، آن را با دیگر مخاطبین خود به اشتراک بگذارید.

از اینفلوئنسرها کمک بخواهید

از اینفلوئنسرهای مناسب موضوع کسب و کار خودتان کمک بگیرید؛

برای این کار باید یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ تدارک ببینید که نیاز به بودجه هم دارد. البته نیازی نیست حتماً به‌ سراغ اینفلوئنسرهای بزرگ بروید. می‌توانید از میکرواینفلوئنسرها هم کمک بخواهید.

نکتۀ این کار این است که حتماً شخصی را انتخاب کنید که با حوزۀ کاری‌تان مرتبط است و تاثیر خوبی برروی خرید افراد می‌گذارد.

در مورد اینفلوئنسرمارکتینگ در مطلب دیگری مفصل صحبت خواهیم کرد.

مرتباً در بلاگ‌تان پست منتشر کنید

وقتی که مطالب مرتبط را مرتباً برروی بلاگ خود بارگذاری کنید، ترافیکی هم از طرف موتورهای جستجو به سمت سایتتان جاری می‌شود.

اگر برروی لندینگ پیج‌های خود به‌خوبی کار کرده باشید، می‌توانید کاربران زیادی را جذب و حتی حفظ کنید.

محتواهای مرتبط با کسب و کارتان را به‌شکل کتاب الکترونیکی، پادکست، ویدئو و ایمیل منتشر کنید.

برای کاربران‌تان در مورد روند پیشرفت‌تان بگویید و انگیزۀ آن‌ها برای دنبال کردن برندتان را برانگیخته کنید. کم‌کم تمرکزتان برروی پیدا کردن کلمات کلیدی جدید برود و موضوعات جدیدی برای بلاگ خود تعریف کنید و در مورد آن بنویسید.

برنامۀ افیلیت بسازید

برنامه‌های افیلیت، عملکردی مشابه با «دعوت از دوستان» در برنامۀ بازاریابی ارجاعی یا همان ریفرال مارکتینگ دارد. تفاوتشان در این است که محرک اصلی افیلیت مارکتینگ، پول نقدی است که در ازای فروش هر محصول می‌گیرند.

برای افیلیت‌های خود لینک و محتوا آماده می‌کنید، آن‌ها هم آن را در سایت یا دیگر رسانه‌های خود قرار می‌دهند تا مخاطبین‌شان آن را ببینند.

تعداد دانلودهای اپلیکیشن را با تبلیغات نصب بالا ببرید

منظور از تبلیغات نصب این است که یک اپلیکیشن را به‌گونه‌ای در پلتفرم‌های مختلف تبلیغ کنند که گزینۀ intsall درست در کنارش باشد. مثل تصویر پایین:

در اینجا هم زمانی که to do list را جستجو کردیم، اپلیکیشن to do list با تبلیغات بالاتر از همه ظاهر شده و گزینۀ Install در کنارش قرار دارد.

شما می‌توانید این تبلیغات را در موتورهای جستجو و شبکه‌های اجتماعی مختلف هم اجرا کنید.

ابتدا مخاطبین هدف خود را مشخص کنید، سپس این تبلیغات را در جاهایی که آن‌ها حضور فعال دارند منتشر کنید. شاید بودجۀ زیادی برای این کار نیاز باشد، اما اگر درست آن را اجرا کنید، حتماً موفق خواهید شد.

پست‌های بلاگ به‌عنوان مهمان منتشر کنید

خیلی از بلاگ‌ها هستند که به‌عنوان مهمان اجازه می‌دهند شما در آن‌جا پست منتشر کنید. در پستی که منتشر می‌کنید از کارهایی که انجام می‌دهید بگویید و بگذارید مخاطبان آن رسانه هم در مورد شما مطلع شوند.

سعی کنید محتوای باکیفیت و مفیدی بنویسید. در نهایت می‌توانید اپلیکیشن خود را به‌اشتراک بگذارید و حتی به وبسایت خودتان هم بک‌لینک بدهید.

به یک رهبر فکری تبدیل شوید

مثال واضحش جادی است. جادی یک برنامه‌نویس حرفه‌ای ایرانی است که طرفداران خیلی زیادی در بین جوان‌های ایرانی دارد.

پادکست بسازید، کتاب‌های الکترونیکی منتشر کنید و در رویدادهای مختلف شرکت کنید و در پنل‌ها ارائه بدهید.

مسابقه برگزار کنید و جایزه بدهید

برخی از ویژگی‌های پولی اپلیکیشن‌تان را برای مدت کوتاهی به‌صورت رایگان در اختیار افراد قرار دهید؛ این کار را در مناسبت‌های خاص انجام دهید.

به آن‌ها اجازه دهید کمی از هزینه‌های خود کم کنند و به‌صورت رایگان از ویژگی‌های پولی اپلیکیشن‌تان استفاده کنند. به این شکل است که تعداد دانلود اپلیکیشن‌تان بالا می‌رود.

مسابقه برگزار کنید و به افراد مختلف جایزه بدهید. در این صورت است که شما را به دیگری معرفی می‌کنند و تعامل با اپلیکیشن‌تان بیشتر می‌شود.

تبادل کنید

واژۀ تبادل باید برایتان آشنا باشد؛ با یک کسب و کار دیگری صحبت می‌کنید که تبلیغ اپلیکیشن شما را در رسانه‌اش منتشر کند و خودتان هم در عوض همین کار را برای او می‌کنید.

با این کار تعداد نصب‌های برنامه‌تان بیشتر می‌شود و مخاطبان اپلیکیشن آن کسب و کار هم با شما و کسب  کارتان آشنا می‌شوند.

این نوع از تبلیغ زمانی موثر است که هر دو کسب و کاری که با هم تبادل می‌کنند در یک زمینه فعالیت کنند.

شاخص‌های کلیدی عملکردتان را اندازه‌گیری کنید

منظور از شاخص کلیدی عملکرد یا KPI همان شاخص‌های عملکردی است که قابل اندازه‌گیری‌اند. مثلاً در نظر بگیرید که تعداد دانلودهای ماه بعدی‌تان نسبت به ماه قبل، 4 درصد بیشتر شود.

مرتباً KPI خود را اندازه‌گیری کنید. تعداد کاربران فعال اپلیکیشن‌تان، نرخ ماندگاری کاربران و نرخ ریزش را اندازه‌گیری کنید و برای آن برنامه‌ریزی کنید. داده‌ها دروغ نمی‌گویند و به شما کمک می‌کنند تا هدف‌گذاری بهتری داشته باشید.

از روش سنتی تبلیغات استفاده کنید

از اینکه به شیوۀ قدیمی کار انجام بدهید نترسید. در جاهای پرتردد و ترافیکی شهر بنر بزنید یا در صدا و سیما آگهی بازرگانی پخش کنید.

حتی می‌توانید به‌صورت حضوری هم بازاریابی کنید. مثلاً برخی از افراد را استخدام کنید تا مغازه به مغازه یا فرد به فرد، با مردم صحبت کند و در مورد اپلیکیشن شما و کاربردش توضیح دهد. در نهایت هم اپلیکیشن‌تان را روی موبایل افراد نصب کند.

استراتژی بازاریابی محتوایی تنظیم کنید

بازاریابی محتوایی می‌تواند تمام محتواهایی که در فرمت و شکل‌های مختلف پادکست، ویدئو، بلاگ و شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شوند را دربرگیرد.

مثلاً می‌توانید از داستان‌های موفقیت، اینفوگرافیک‌ها و غیره صحبت کنید.  با کمک بازاریابی محتوایی می‌توانید به افراد مختلف نشان بدهید که اپلیکیشن‌تان چطور به آن‌ها برای حل مشکلاتشان کمک می‌کند.

روش‌های دیگر بازاریابی اپلیکیشن

شاید اپلیکیشنی که شما ساخته‌اید، دنیا را از نابودی نجات دهد؛ اما اگر افراد مختلف در مورد آن باخبر نشوند و از آن اطلاعی نداشته باشند هیچ اتفاق خاصی در این دنیا نخواهد افتاد و چیزی تغییر نمی‌کند.

انتخاب یک روش بازاریابی اپلیکیشن مناسب می‌تواند اپلیکیشن شما را از فرش به عرش برساند اما شاید هیچ‌کدام از روش‌های بالا به‌دردتان نخورد!

اگر فکر می‌کنید در بازاریابی اپلیکیشن موبایل عملکرد مناسبی نداشتید، موضوع را با ما در میان بگذارید.

درخواست مشاوره

اگر احتیاج به راهنمایی دارید شماره خود را ثبت کنید تا کارشناسان باشگاه اپلیکیشن با شما تماس بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این مطالب را حتما بخوانید