کسب درآمد از اپلیکیشن پنج روش بدون استفاده از تبلیغات
زمان مطالعه: 6 دقیقه

کسب درآمد از اپلیکیشن پنج روش بدون استفاده از تبلیغات

آنچه خواهید خواند1 کسب درآمد از اپلیکیشن پنج روش بدون استفاده از تبلیغات1.1 استفاده از روش «اپلیکیشن رایگان» و قرار دادن امکانات پیشرفته پولی در اپلیکیشن خود1.2 ساخت دو نسخه...
۱۶
تیر

باشگاه اپلیکیشن

کسب درآمد از اپلیکیشن پنج روش بدون استفاده از تبلیغات

در کنار استفاده از تبلیغات، راه های دیگری برای کسب درآمد از اپلیکشن ها وجود دارد. پس از ساخت اپلیکیشن کارآمد، وقت این است که به کسب درآمد از اپلیکیشن فکر کنید. اولین کاری که تولیدکننده های اپلیکیشن انجام می دهند، تبلیغات درون برنامه ای است. با وجود رشد چنددرصدی درآمد حاصل از تبلیغات درون برنامه ای در جهان، این روش به دلایل زیر، روش مناسبی برای کسب درآمد از اپلیکیشن ها نیست:

  • کاربران اپلیکیشن ها از تبلیغات درون برنامه ای خوششان نمی آید. طبق مطالعات شرکت تحقیقات بازاریابی Forrester، 60 درصد کاربران تلفن های هوشمند، تبلیغات درون برنامه ای را بی ربط و فقط یک نفر از هر پنج نفر این تبلیغات را مفید می دانند.
  • تبلیغات درون برنامه ای غیرقابل اعتمادند. یک تحقیق نشان داده است که 60 درصد کلیک ها بر تبلیغات درون برنامه ای، اشتباه هستند؛ یعنی به چیز به دردبخوری ختم نمی شوند.
  • خیلی از کاربران دلشان نمی خواهد دستشان به صورت تصادفی به یکی از این تبلیغات بخورد. وقتی این اتفاق می افتد، آن ها احساس اذیت شدن و عصبانیت می کنند.

خوشبختانه راه های دیگری به جز تبلیغات درون برنامه ای برای کسب درآمد از اپلیکیشن وجود دارد. در ادامه پنج راه را برای کسب درآمد از اپلیکیشن خود بدون استفاده از تبلیغات به شما معرفی می کنیم:

  1. امکانات پولی جذابی در اپلیکیشن خود قرار دهید.
  2. دو نسخه لیت (با امکانات محدود و رایگان) و پریمیوم (با امکانات کامل و پولی) بسازید.
  3. کاربران را برای استفاده از امکانات خود، به ثبت نام در سرورهای خود تشویق کنید.
  4. کد اپلیکیشن های خود را به شرکت های دیگر بفروشید.
  5. معرفی اپلیکیشن های مشابه، در یک بخش جداگانه.

حالا بیایید به توضیح جزئیات این موارد بپردازیم.

  1. استفاده از روش «اپلیکیشن رایگان» و قرار دادن امکانات پیشرفته پولی در اپلیکیشن خود

این روش به پرطرفدارترین راهبُرد کسب درآمد از اپلیکیشن ها تبدیل شده است. این راهبُرد به این صورت است که در ابتدا شما امکانات محدودی از اپلیکیشن خود را در اختیار کاربر قرار می دهید تا قبل از خرید آن را امتحان کند. در صورت رضایت، با استفاده از پرداخت درون برنامه ای، کاربر می تواند بقیه امکانات ارائه شده در اپلیکیشن را خریداری کند.

پرداخت های درون برنامه ای می توانند یک بارمصرف باشند، مانند خرید سکه در بازی ها و یا می توانند دائمی باشند، مانند خرید اشتراک دائمی.

به طور مثال یک برنامه ویرایش عکس را در نظر بگیرید. در این برنامه می توان برای خرید یک پک فیلتر و یا از بین بردن دائمی لوگوی اپلیکیشن از روی عکس ها، هزینه پرداخت کرد.

نمونه دیگری از این مدل اپلیکیشن ورزشگاه است.شما در این اپلیکیشن می توانید با خرید سکه به پیش بینی مسابقات فوتبال بپردازید و در برترین های ماه قرار بگیرید.

  1. ساخت دو نسخه از برنامه خود، یکی محدود و دیگری کامل

با داشتن یک نسخه پریمیوم، کاربران برای دانلود اپلیکیشن باید مستقیماً پول پرداخت کنند.

اکثر کاربران علاقه ای ندارند برای اپلیکیشنی که تابه حال امتحان نکرده اند پولی پرداخت کنند. این نوع اپلیکیشن ها باید ویژگی های زیر را داشته باشند تا به فروش خوبی برسند:

  • شهرت شرکت توسعه دهنده در ارائه خدمات خوب و به صرفه.
  • جایگزین رایگانی برای این اپلیکیشن وجود نداشته باشد.

اگر کاربران با خدمات شما آشنایی نداشته باشند یا همان خدمات را به طور رایگان بیابند، اپلیکیشن شما را نمی خرند. اگر می خواهید نسخه پریمیوم اپلیکشن خود را در بازار قرار دهید، در کنار آن یک نسخه محدود هم تولید کنید. در نسخه رایگان می توانید از تبلیغات درون برنامه ای استفاده کنید.

به طور مثال اپلیکیشن Camera +، دو نسخه پریمیوم و محدود دارد؛ در نسخه پریمیوم امکانات بیشتری در اختیار کاربران قرار می دهد. درصورتی که کاربران از نسخه اولیه خوششان بیاید، نسخه کامل را می خرند.

  1. ثبت نام برای استفاده از خدمات

این روش برای اپلیکیشن هایی است که از خدمات آن ها به طور مداوم و روزانه استفاده می شود مانند موسیقی، اخبار و یا کتاب ها. اپلیکیشن های پیام رسان و بازی ها کم تر از این روش استفاده می کنند زیرا اطلاعات آن ها ثابت است. اپلیکیشن هایی که از این روش استفاده می کنند، مانند اسپاتیفای، برای کاربران امکانات رایگانی چون گوش دادن به موسیقی با تبلیغات قرار داده اند. امکانات رایگان معمولاً دارای محدودیت زمانی هستند.

  1. فروش کد اپلیکیشن های خود

اگر اپلیکیشن شما مشکل بزرگی از شرکت های دیگر را حل می کند، می توانید کد اپلیکیشن را به آن ها بفروشید. لیبل سفید « White Labeling» به این معنا است که شما یک کپی از برنامه خود با برند یک شرکت دیگر می سازید و انتشار می دهید. این یک راه تأثیرگذار برای کسب درآمد از اپلیکیشن خود، بدون تغییر در تجربه کاربران از اپلیکیشن خود است.

به طور مثال فرض کنید که یک اپلیکیشن ساخته اید که کنفرانس ها را مدیریت می کند، بلیت ها را ذخیره می کند و یادآوری های لازم را برای افراد شرکت کننده ارسال می کند. حال اگر یک شرکت به این خدمات نیاز داشته باشد می تواند کد اپلیکیشن را از شما بخرد و با لوگوی خود بازنشر دهد. این روش فقط زمانی به درد می خورد که شما اپلیکیشنی ساخته اید که مشکلی را برای یک شرکت حل کند. اگر اپلیکیشن شما نیازی را برطرف نکند، این روش به درد شما نمی خورد. به علاوه باید مطمئن شوید که این روش هم ارزش زمانی را که برای نوشتن کد می گذارید و هم ارزش پولی که در ازای آن دریافت می کنید، دارد.

  1. معرفی اپلیکشن های مربوط به زمینه فعالیت شما

شما می توانید به ازای هر کلیک کاربران این برنامه ها، هزینه ای از توسعه دهنده این برنامه ها دریافت کنید. به طور مثال فرض کنید یک اپلیکیشن برای فریلنسرها دارید. می توانید در یک بخش جداگانه به معرفی اپلیکیشن هایی بپردازید که به درد فریلنسرها می خورند. شرکت های اپل و آمازون هر دو این امکان را به توسعه دهندگان اپلیکیشن ارائه می کنند.

سرویس Amazon’s Mobile Associates API به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا با فروش محصولات در اپلیکیشن خود، درصدی از هزینه را دریافت کنند. سرویس Apple’s Affiliate Program در ازای هر لینک به Apple Music و iTunes، به توسعه دهندگان اپلیکیشن های IOS مبلغی را پرداخت می کند.

از ترکیب این استراتژی ها استفاده کنید.

از آنجایی که سلایق افراد باهم تفاوت دارد، از راهبُردهای متفاوتی در ترکیب با هم استفاده کنید. از هر روشی که استفاده می کنید، باید زیرساخت هایی برای فعال نگه داشتن مشتریان خود فراهم کنید. از تاکتیک های بازاریابی، ایمیل ها و شبکه های اجتماعی برای جذب مشتری های بیشتر استفاده کنید. چگونگی استفاده کاربران از اپلیکیشن خود را مطالعه کنید و با استفاده از آمار به دست آمده، اپلیکیشن خود را ارتقا دهید. ولی از همه بیشتر بر ارائه خدماتِ بدون نقص به کاربران تمرکز کنید تا به موفقیت دست یابید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این مطالب را حتما بخوانید