ساخت اپلیکیشن با فلاتر + مزایا و معایب آن | باشگاه اپلیکیشن
زمان مطالعه: 6 دقیقه

ساخت اپلیکیشن با فلاتر + مزایا و معایب آن

اپلیکیشن‌ها یکی از پرکاربردترین ابزارها در دنیای امروزی هستند و به روش‌های مختلفی طراحی و ساخته می‌شوند. طراحی اپلیکیشن با فلاتر (Flutter) یکی از روش‌های جدید و آسان است. برنامه‌نویس‌ها...
۱۰
مهر

تیم باشگاه اپلیکیشن

اپلیکیشن‌ها یکی از پرکاربردترین ابزارها در دنیای امروزی هستند و به روش‌های مختلفی طراحی و ساخته می‌شوند. طراحی اپلیکیشن با فلاتر (Flutter) یکی از روش‌های جدید و آسان است. برنامه‌نویس‌ها با استفاده از قالب فلاتر اپلیکیشن‌هایی طراحی می‌کنند که مناسب همه سیستم‌عامل‌های تلفن‌های همراه، وب و دسکتاپ است. زبان برنامه‌نویسی فلاتر، دارت است و جزء زبان‌های جدید برنامه‌نویسی محسوب می‌شود. در این مطلب ساخت اپلیکیشن با فلاتر را به طور کامل مورد بررسی قرار می‌دهیم و شما را با مزایا و معایب آن آشنا می‌کنیم.

ساخت اپلیکیشن با فلاتر

با وجود اینکه مدت زمان کمی از طراحی فلاتر (Flutter) می‌گذرد اما به سرعت توانسته برنامه‌نویس‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. استفاده از فلاتر فرایند ساخت اپلکیشن را بسیار ساده کرده‌است به طوری که تنها کافی است یک بار کدنویسی کنید و هم اپلیکیشن مناسب سیستم عامل اندروید و هم IOS را دریافت کنید.

تاریخچه فلاتر

فلاتر (Flutter) یک قالب کراس پلتفرم (cross-platform) است که توسط شرکت گوگل در دسامبر سال 2018 منتشر شد. تقریبا یک سال طول کشید تا فلاتر بتواند نسبت به یکی از رقبای قدیمی و قدرتمند خود یعنی ری‌اکت‌نیتیو (React Native)، محبوبیت بیشتری پیدا کند. کاربران می‌توانند از این ابزار برای ساخت اپلیکیشن‌های زیبا و تلفیقی برای موبایل، وب و دسکتاپ از یک پایگاه داده استفاده کنند.

دلیل محبوبیت فلاتر چیست؟

یکی از دلایل محبوبیت فلاتر وجود زبان برنامه‌نویسی دارت در آن است. این زبان از ابتدا برای طراحی اپلیکیشن‌ها به وجود آمده‌است، پیچیدگی زیادی ندارد و یادگیری آن نسبتا راحت است.

علاوه بر این، فلاتر توانسته هم کیفیت اپلیکیشن‌هایی که به صورت بومی ساخته می‌شوند را حفظ کند و هم آن را با  انعطاف‌پذیری توسعه کراس‌پلتفرم ترکیب کند. افرادی زیادی این قضیه را عامل محبوبیت فلاتر می‌دانند.

فلاتر (Flutter) بسیار مورد توجه صاحبان استارتاپ‌ها نیز قرار گرفته‌است. آن‌ها برای ساخت کمینه محصول پذیرفتنی و ارائه آن به سرمایه‌گذار نیاز دارند اپلیکیشن خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه آماده کنند. قالب فلاتر به خوبی در این زمینه به آن‌ها کمک می‌کند.

دلیل محبوبیت فلاتر چیست؟

مزایای طراحی اپلیکیشن با فلاتر

· عملکرد تلفیقی

فلاتر برای هر دو سیستم عامل اندروید وIOS  مناسب است و همه تفاوت‌های آن‌ها از جمله فونت، آیکون‌ها، اسکرولینگ و … را پوشش می‌دهد.

· توسعه سریع اپلیکیشن

استفاده از فلاتر این امکان را به کاربران می‌دهد که به سرعت اپلیکیشن مورد نظرشان را توسعه دهند. فلاتر دارای هات ریلود (hot reload) است و همین به کاربران کمک می‌کند تا به راحتی و به سرعت آزمون و خطا کنند، رابط کاربری مناسبی ایجاد کنند، ویژگی‌های جذابی به اپلیکیشن خود اضافه کنند و اشکالات آن را رفع کنند.

· رابط کاربری زیبا و معنی‌دار

با به کارگیری فلاتر (Flutter) می‌توانید از ابزار طراحی زیبای آن، رابط برنامه‌نویسی قوی و اسکرول روان بهره ببرید. همچنین هنگام استفاده از فلاتر، مجموعه متنوعی از ویجت‌ها در اختیار شما قرار می‌گیرد و خودتان نیز می‌توانید ویجت‌های جدیدی ایجاد کنید.

· کاهش هزینه‌ها

استفاده از فلاتر برای ساخت اپلیکیشن رایگان است و برنامه‌نویس‌ها به راحتی می‌توانند در سایت  https://flutter.dev از آن استفاده کنند. به همین خاطر صاحبان کسب‌وکارها برای کاهش هزینه‌ ساخت اپلیکیشن و گسترش سریع کسب‌وکارشان ترجیح می‌دهند اپلیکیشن‌ خود را با فلاتر طراحی کنند.

· متن‌باز بودن فلاتر

فلاتر یک نرم‌افزار متن باز است و به کاربرانش اجازه می‌دهد بدون هیچ محدودیتی از آن استفاده کنند. حتی کاربران می‌توانند به راحتی کدها را تغییر دهند و آن‌ها را شخصی‌سازی کنند.

معایب طراحی اپلیکیشن با فلاتر

· فلاتر کاملا رشد نکرده‌است.

فلاتر (Flutter) قالبی جدید است و مدت زمان زیادی از منتشر شدن آن نگذشته. به همین خاطر قابلیت‌های حرفه‌ای زیادی ندارد و برای اجرای پروژه‌های بزرگ نمی‌توان از آن استفاده کرد.

· برنامه‌های ساخته‌شده با فلاتر حجم زیادی دارند.

اپلیکیشن‌هایی که با استفاده از فلاتر ساخته می‌شوند، حجم زیادی دارند و هنگامی که در تلفن‌های همراه کاربران نصب می‌شوند حجم زیادی از گوشی آن‌ها را اشغال می‌کنند، در نتیجه فرایند دانلود و آپدیت کردن این برنامه‌ها طولانی می‌شود و رضایت کاربران پایین می‌آید.

· فلاتر آینده‌ای نامعلوم دارد.

قالب فلاتر و همین طور زبان برنامه‌نویسی دارت پیوسته در حال تغییر هستند. این قضیه می‎‌تواند نگهداری کدها در بلند مدت را به خطر بیاندازد. به همین خاطر کسی از آینده این قالب اطمینان کافی ندارد.

مزایا و معایب ساخت اپلیکیشن با فلاتر

خدمات ساخت اپلیکیشن با فلاتر در باشگاه اپلیکیشن

برنامه‌نویس‌ها و شرکت‌های زیادی وجود دارند که خدمات ساخت اپلیکیشن را ارائه می‌دهند. اما ساخت اپلیکیشن با فلاتر موضوع جدیدی است. به ویژه آنکه زبان برنامه‌نویسی فلاتر دارت است و افراد کمی با این زبان آشنایی کامل دارند.

باشگاه اپلیکیشن یکی از مراکزی است که می‌تواند به ارائه خدمات طراحی اپلیکیشن با فلاتر بپردازد. اگر شما نیز مانند بسیاری دیگر از افراد تحت تاثیر مزایای فوق‌العاده فلاتر (Flutter) قرار گرفته‌اید و دوست دارید با استفاده از این قالب، اپلیکیشن‌تان را طراحی کنید، می‌توانید از خدمات باشگاه اپلیکیشن استفاده کنید.

تفاوت ساخت اپلیکیشن با فلاتر با ساخت اپلیکیشن با اندروید

در این قسمت سه تفاوت ساخت اپلیکیشن با فلاتر و ساخت اپلیکیشن با اندروید را بررسی می‌کنیم.

1. معماری فنی فلاتر با اندروید تفاوت دارد، به طوری که زبان برنامه‌نویسی فلاتر دارت و اندروید، جاوا است.

2.  هنگامی که توسعه‌دهندگان در اپلیکیشن‌هایی که با اندروید ساخته شده‌اند، تغییراتی ایجاد می‌کنند، باید برنامه را بازسازی کنند تا بتوانند آن تغییرات را در شبیه‌ساز یا در دستگاه‌ها مشاهده کنند و این فرایندی زمان‌بر است. اما در برنامه‌هایی که با فلاتر ساخته می‌شوند، تغییرات ایجاد شده به سرعت در دستگاه‌ها یا شبیه‌سازها نمایش داده می‌شوند چرا که فلاتر دارای هات ریلود (hot reload)  است. هات ‌ریلودها از طریق انتقال کدهای آپدیت شده به ماشین مجازی دارت کار می‌کنند. وقتی که ماشین مجازی همه کلاس‌ها را آپدیت کرد، قالب فلاتر به طور خودکار درخت ویجت را بازسازی می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد تا به سرعت تغییرات‌تان را مشاهده کنید.

3. برای ایجاد رابط کاربری از طریق اندروید از ابزاری که در اندروید استودیو وجود دارد استفاده می‌شود و این امر فرایند ایجاد رابط کاربری را سریع‌تر می‌کند اما در فلاتر برای ایجاد رابط کاربری از ویجت‌ها استفاده می‌شود.

جمع‌بندی

امروزه روش‌های مختلفی برای ساخت اپلیکیشن وجود دارد. اما بسیاری از این روش‌ها زمان‌بر و پرهزینه هستند، به همین خاطر برنامه‌نویس‌های شرکت گوگل قالبی را طراحی کردند که فرایند ساخت اپلیکیشن را آسان‌‌تر کرده و باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه نیز شده‌است. این قالب، فلاتر (Flutter) نام دارد. مطالب بالا به شما کمک می‌کند تا شناخت خوبی از فلاتر به دست آورید و با مزایا و معایب آن آشنا شوید. در نهایت، اگر سوالی در مورد فلاتر دارید یا می‌خواهید از آن برای طراحی اپلیکیشن‌تان استفاده کنید، می‌توانید با پشتیبانی باشگاه اپلیکیشن در واتس‌اپ ارتباط برقرار کنید تا به خوبی شما را در این زمینه راهنمایی کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این مطالب را حتما بخوانید