انواع مدل درآمدی اپلیکیشن | روش های کسب درآمد از اپلیکیشن | باشگاه اپلیکیشن
زمان مطالعه: 6 دقیقه

6 روش تضمینی کسب درآمد از اپلیکیشن موبایل

همین امسال جمعاً 581 میلیارد دلار از طریق اپلیکیشن‌های موبایل، درآمد حاصل شده؛ شما کجای کار ایستاده‌اید؟ لازم به ذکر است که هنوز هم دیر نشده و طبق همین آمار...
۲۷
بهمن

تیم تولید محتوای باشگاه اپ

همین امسال جمعاً 581 میلیارد دلار از طریق اپلیکیشن‌های موبایل، درآمد حاصل شده؛ شما کجای کار ایستاده‌اید؟

آمار کسب درآمد از طریق اپلیکیشن‌های موبایل

منبع: Statista

لازم به ذکر است که هنوز هم دیر نشده و طبق همین آمار تا سال 2023 این عدد به 935 میلیارد دلار در سال هم می‌رسد. پس می‌توانید از همین حالا برای ساخت اپلیکیشن دست به کار شوید.

روش های کسب درآمد از اپلیکیشن موبایل را هم در همین مطلب به شما آموزش می‌دهیم.

مدل درآمدی اپلیکیشن چیست و به چه دردی می‌خورد؟!

بعضی وقت‌ها آدم‌ها یک کسب و کاری راه می‌اندازند که اتفاقا استقبال خوبی هم از آن می‌شود. پیش خودشان می‌گویند که دیگر تمام است؛ دیگر می‌توانیم با خیال راحت روی صندلی لم بدهیم و منتظر پیامک‌های واریز باشیم.

دقیقاً همینجا هست که مرتکب اشتباه می‌شوند؛ چندروز بعد شما رقیب پیدا می‌کنید که باید با آن برند یک رقابت تنگاتنگ داشته باشید، اصلاً برای توسعۀ کسب و کارتان نیاز به استخدام نیروی حرفه‌ای دارید که همۀ این‌ها هزینه‌های زیادی روی دوش شما می‌گذارند. مثلاً هزینۀ ساخت اپلیکیشن هم می‌تواند جزو همین دسته باشد.

چنین مواقعی فقط مدل درآمدی است که می‌تواند به داد کسب و کارها برسد.

همانطور که از اسمش هم پیداست، مدل درآمدی یک چارچوب تولید درآمد است. یعنی منابعی که می‌توان از آن درآمد داشت را مشخص می‌کند.

چه کسی از پول بدش می‌آید؟

مدل درآمدی بخشی از بیزینس پلن است که قبل از راه‌اندازی کسب و کار باید به آن پرداخته شود. نکتۀ مهم این است که اگر مدل درآمدی اپلیکیشن موبایل خوبی داشته باشید، احتمال اینکه راحت‌تر سرمایه‌گذار جذب کنید، خیلی بیشترمی‌شود.

انواع مدل های درآمدی اپلیکیشن موبایل؛ آماده‌اید؟

راه‌های رسیدن به منبع درآمد بسیار زیاد است؛ اراده‌اش را پیدا کنید، درآمد راه خودش را پیدا می‌کند.

راه‌های مثل:

تبلیغات درون برنامه ای

همیشه برایم سوال بود که این توسعه‌دهندگان VPN رایگان، چطور پول در می‌آورند؟ آن موقع در مورد مزیت تبلیغات درون‌برنامه‌ای چیزی نمی‌دانستم. فقط تصورم بر این بود که این VPNها را جلوی خانواده‌ام روشن نکنم چون تبلیغات ناهنجاری دارد! نمی‌دانستم که همین تبلیغات هستند که منبع درآمد صاحبان این اپلیکیشن‌ها می‌شوند.

طبق آماری که Statista ارائه داده، در سال 2020 حدود 117 میلیارد دلار درآمد از طریق تبلیغات درون برنامه‌ای به‌دست آمده است.

همچنین انتظار می‌رود که تا سال 2027 این رقم به 472 میلیارد دلار هم برسد!حالا تصمیم با خودتان است. ☺️

البته برای این کار عجله نکنید! اگر قصد طراحی اپلیکیشن فروشگاهی دارید، شاید این مدل درآمدی اپلیکیشن اصلا‍ مناسب شما نباشد! دلیلش هم واضح هست؛ کاربران خسته می‌شوند و اپلیکیشن شما را پاک می‌کنند.

برای اینکه از این مدل درآمدی برای اپلیکیشن استفاده کنید، باید تعداد کاربران‌تان را افزایش دهید. پس قبل از هرچیزی، تعداد کاربران فعال اپلیکیشن‌تان را افزایش دهید و آن‌ها را درون اپلیکیشن‌تان درگیر کنید.

بهترین روش‌های تبلیغات درون برنامه ای

چندین روش برای این کار وجود دارد که مطمئنم همۀ این روش‌ها را قبلا دیده‌اید؛

  • تبلیغات بنری درون اپلیکیشنی تقریباً مشابه با همان بنرهایی است که در سایت‌های مختلف می‌بینیم. با این تفاوت که این نوع از تبلیغات بنری خیلی کوچکتر از بنرهای تبلیغاتی سایت‌ها است و به‌گونه‌ای شاید به چشم کاربران هم نیاید.
  • در حال حاضر تبلیغات ویدئویی جایزه‌ای بیشتر از بقیه موارد رایج‌اند و استقبال کاربران از آن بیشتر است.
  • تبلیغات قابل بازی کردن هم مورد جالبی است که احتمالاً مشابه آن را هنگام بازی کردن دیده‌اید. می‌توان گفت که این مدل تبلیغات هم رایج است.

خوبی این روش از تبلیغات این است که اپلیکیشن برای همیشه برای کاربران رایگان می‌ماند؛ اما یادتان باشد که استفادۀ بیش از حد از این تبلیغ می‌تواند برای کاربر آزاردهنده باشد.

خرید درون برنامه‌ای

برای دریافت جِم بیشتر برای بازی کلش آف کلنز باید حتماً خرید می‌کردیم. به این مدل درآمدی اپلیکیشن، مدل خرید درون برنامه‌ای می‌گویند.

شما امکاناتی را به‌صورت رایگان در اختیار افراد قرار می‌دهید و در ازای خدمات اضافی از آن‌ها هزینه دریافت می‌کنید.

اگر بخواهید اپلیکیشن‌تان را با این روش روانۀ بازار کنید، باید از همان ابتدا به کاربران‌تان اطلاع دهید؛ معمولاً در اپ استورها این مورد نوشته می‌شود.

درآمدزایی از داده‌ها

همین ابتدا بگویم که این کار هرچند غیراخلاقی است، اما ظاهراً کاملاً قانونیست. البته شما اطلاعات خیلی شخصی افراد را نمی‌فروشید، بلکه فقط اطلاعات دموگرافی آن‌ها را در اختیار خریداران قرار می‌دهید. منظور از اطلاعات دموگرافی، سن، جنسیت و غیره است. البته اطلاعاتی در مورد دستگاهی که با آن وارد می‌شوند، نوع اینترنت، موقعیت مکانی و غیره هم جزو مواردی است که می‌توانید بفروشید. اما کد ملی و تصویر مدارک افراد را نمی‌فروشید!

این موضوع هم باید اطلاع‌رسانی شود و حتماً اجازه‌اش را از قبل از کاربران‌تان دریافت کنید که تحت عنوان حریم خصوصی یاد می‌شود.

دونیت کردن

شاید این روش درآمدزایی در ایران مثل بقیه موارد رایج نباشد، اما خیلی از افراد هم هستند که از همین طریق یک درآمد اضافه‌ای هم دارند. این یعنی که به‌عنوان مدل درآمدی اصلی نباید روی آن حساب کنید، بلکه فقط یک منبع درآمد اضافه‌ای باشد.

افیلیت مارکتینگ و تولید سرنخ

از یکجایی به بعد، وقتی کاربران‌تان حسابی درگیر اپلیکیشن شما شدند، دیگر می‌توانید از افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی ارجاعی و تولید سرنخ استفاده کنید. سرنخ یا لید می‌تواند همان فروش محصول‌تان باشد یا حتی کلیک یک کاربر بر روی اطلاعات محصول و گرفتن اطلاعات تماس با او؛

منظور از بازاریابی ارجاعی هم این است که محصولات دیگر را در اپلیکیشن فروشگاهی‌تان بفروشید و بابت فروش هر محصول درصدی را بابت کمیسیون دریافت کنید.

بازاریابی پیامکی و ایمیل مارکتینگ

اگر خدمات شما B2B یعنی خدمت به کسب و کارهای دیگر است یا قصد شروع فروش فصلی‌تان را دارید، می‌توانید جزئیات مربوط به محصولاتتان را از طریق بازاریابی پیامکی و ایمیل مارکتینگ به گوش افراد برسانید.

این روش نمی‌تواند منبع اصلی درآمدتان باشد، اما می‌تواند به فروش بیشتر محصولاتتان کمک کند که همین منجر به درآمد بیشتر می‌شود.

کدام مدل درآمدی اپلیکیشن موثرتر است؟

قبل از اینکه به مدل درآمدی فکر کنید، باید در نظر داشته باشید که فقط زمانی می‌توانید بازخورد مثبت از کاربران‌تان بگیرید که یک اپلیکیشن باکیفیت و دارای ویژگی‌های منحصربه‌فرد و خلاقانه در مقایسه با رقبایتان داشته باشید.

برای هر نوع کسب و کاری، یا هر نوع اپلیکیشنی، یک مدل مخصوص درآمدی خودش می‌طلبد و طی گذر زمان خودتان این را متوجه خواهید شد.

به‌نظر شما چه مدل درآمدی برای اپلیکیشن شما مناسب است؟ در بخش نظرات برای ما بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این مطالب را حتما بخوانید