بهینه سازی اپلیکیشن یا ASO برای اپ استورها | باشگاه اپلیکیشن
زمان مطالعه: 8 دقیقه

بهینه سازی اپلیکیشن یا ASO برای اپ استورها

بیش از چهار میلیون برنامه در فروشگاه‌های اپلیکیشن وجود دارد. اما چگونه بعضی از آن‌ها هنگام سرچ بالاتر از بقیه دیده می‌شوند و دفعات بیشتری دانلود می‌شوند؟ در حقیقت ASO...
۱۶
مهر

تیم باشگاه اپلیکیشن

بیش از چهار میلیون برنامه در فروشگاه‌های اپلیکیشن وجود دارد. اما چگونه بعضی از آن‌ها هنگام سرچ بالاتر از بقیه دیده می‌شوند و دفعات بیشتری دانلود می‌شوند؟ در حقیقت ASO یا همان بهینه ‌سازی اپلیکیشن منجر به این اتفاق می‌شود. همچنین بهینه ‌سازی اپلیکیشن باعث می‌شود تعداد دانلود و نصب ارگانیک یک اپلیکیشن نیز افزایش یابد. در این مطلب به طور کامل بهینه ‌سازی اپلیکیشن و مراحل ASO را بیان می‌کنیم.

آنچه خواهید خواند

بهینه سازی اپلیکیشن یا ASO چیست؟

ASO مخفف کلمه App Store Optimization به معنی بهینه‌ سازی اپلیکیشن است. فرض کنید شما به عنوان یک کاربر وارد یکی از فروشگاه‌های اپلیکیشن می‌شوید و برنامه‌ مورد نیازتان را سرچ می‌کنید. تعداد زیادی اپلیکیشن برای شما یافت می‌شود. مطمئنا آن‌هایی که بالاتر از بقیه قرار گرفته‌اند، توجه شما را بیشتر به خود جلب می‌کنند و احتمال اینکه آن‌ها را نیز دانلود کنید بیشتر است.

حال باید بدانید این برنامه‌ها خود به خود بالاتر از بقیه قرار نگرفته‌اند. بلکه رعایت اصولی خاص هنگام طراحی اپلیکیشن باعث شده آن برنامه نسبت به رقبایش رتبه بهتری پیدا کند. این اصول، همان قوانین ASO هستند.

اهمیت بهینه سازی اپلیکیشن یا ASO

ASO یا همان بهینه ‌سازی اپلیکیشن نوعی استراتژی بازاریابی است و نقش مهمی در بازاریابی اپلیکیشن ایفا می‌کند. اگر بهینه‌ سازی اپلیکیشن انجام نشود، برنامه در نتایج جست‌وجو‌ ظاهر نمی‌شود و ممکن است کاربران بالقوه زیادی را از دست بدهد. از دست دادن کاربر برای هر کسب‌وکار نیز منجر به ضررهای فراوانی خواهد شد. اکنون که از اهمیت ASO آگاه شدید، می‌دانید که باید بهینه سازی اپلیکیشن خود را بر عهده افراد حرفه‌ای قرار دهید. پش با شماره 02191070034 تماس بگیرید و این وظیفه را به متخصصان باشگاه اپلیکیشن بسپارید.

تفاوت بین ASO و SEO در چیست؟

همان‌طور که گفتیم ASO مخفف کلمه App Store Optimization  به معنی بهینه ‌سازی اپلیکیشن است و SEO مخفف کلمه Search Engine Optimization به معنی بهینه ‌سازی موتورهای جست‌وجو است.

وقتی کاربران در مرورگر یا در فروشگاه‌های اپلیکیشن به جست‌وجو می‌پردازند بهینه‌ سازی اپلیکیشن باعث می‌شود آن برنامه به راحتی یافت شود و در اختیار کاربران قرار بگیرد. اما سئو برای بهینه ‌سازی سایت به کار می‌رود و باعث بهبود رتبه وب‌سایت در بین رقبا می‌شود. یعنی هنگام جست‌وجوهای اینترنتی، وب‌سایت‌هایی که سئو شده باشند بالاتر از رقبا قرار می‌گیرند و کاربران به راحتی به آن‌ها دسترسی پیدا می‌کنند.

هدف بهینه ‌سازی اپلیکیشن افزایش دانلود ارگانیک و کاهش هزینه‌های جذب کاربر برای برنامه‌ها است و هدف سئو افزایش بازدید از سایت و توسعه کسب‌وکارهای دیجیتالی است.

تفاوت بین ASO و SEO در چیست؟

مزایای ASO

· بهتر دیده شدن برنامه در فروشگاه‌های اپلیکیشن

اگر اپلیکیشن هنگام جست‌وجوی کاربران پیدا نشود، افراد نمی‌توانند آن را دانلود کنند و از آن استفاده کنند. پس طراحی اپلیکیشن بدون بهینه‌ سازی هیچ فایده‌ای ندارد. ASO به بهتر دیده شدن برنامه در اپ‌استورها کمک زیادی می‌کند.

· برنامه در اختیار کاربران مرتبط قرار می‌گیرد.

پیدا شدن برنامه در نتایج جست‌وجو، اهمیت زیادی ندارد. مهم این است که اپلیکیشن در اختیار مخاطب هدف قرار بگیرد. یعنی دقیقا در نتایج جست‌وجوی کاربرانی ظاهر شود که به دنبال خدمات اپلیکیشن شما هستند. بهینه ‌سازی اپلیکیشن، برنامه شما را به مخاطب مرتبط می‌رساند.

· افزایش تعداد دانلود ارگانیک اپلیکیشن.

استراتژی ASO به طور ارگانیک تعداد دانلود و نصب اپلیکیشن را افزایش می‌دهد و نتایج مثبت بلندمدتی را برای کسب‌وکارها رقم می‌زند.

· کاهش هزینه‌های جذب کاربر.

با بهینه ‌سازی اپلیکیشن دیگر نیاز نیست هزینه‌های زیادی را صرف تبلیغات برای برنامه خود کنید. با به کارگیری اصول ASO به راحتی کاربران مناسب خود را جذب خواهید کرد. بهینه‌ سازی اپلیکیشن نه تنها هزینه‌های شما را کاهش می‌دهد بلکه رشد مداوم کسب‌وکارتان را نیز تضمین می‌کند.

· افزایش نرخ تبدیل و افزایش میزان درآمد.

راه‌های مختلفی برای کسب‌درآمد از اپلیکیشن وجود دارد. مانند پذیرفتن تبلیغات، فروش محصولات و خدمات اپلیکیشن و فروش اشتراک‌ ماهانه، سالانه و … اما اگر اپلیکیشن شما به خوبی بهینه ‌سازی نشده باشد هیچ یک از راه‌ها بالای برای کسب‌درآمد عملی نخواهند شد. به همین خاطر ASO نرخ تبدیل را افزایش می‌دهد، مخاطب برنامه را به کاربری وفادار تبدیل می‌کند و از این طریق باعث افزایش میزان درآمد می‌شود.

· دسترسی به مخاطب جهانی

بهینه ‌سازی اپلیکیشن به شما کمک می‌کند تا به مخاطب هدف خود در سراسر جهان دسترسی داشته باشید. پس می‌توانید با به کارگیری اصول ASO کسب‌وکار خود را در سطح جهانی ارتقا دهید.

مقایسه فاکتورهای رتبه بندی اپلیکیشن ها در اپل استور و گوگل پلی

فاکتورهای مهم رتبه بندی اپلیکیشن در اپل استور 2020

  1. نام مناسب اپلیکیشن
  2. URL اپلیکیشن
  3. توضیح کوتاهی که زیر نام اپلیکیشن نوشته می‌شود.
  4. کلمات کلیدی
  5. تعداد خرید محصولات و خدماتی که در اپلیکیشن ارائه می‌شوند.
  6. امتیازها و نظرات کاربران
  7. دوره‌های آپدیت
  8. تعداد دانلود اپلیکیشن
  9. میزان تعامل کاربران

فاکتورهای رتبه بندی اپلیکیشن در گوگل پلی 2020

  1. عنوان اپلیکیشن
  2. توضیحات برنامه
  3. تعداد نصب و حذف اپلیکیشن
  4. تعداد بک‌لینک
  5. نظرات مثبت و منفی کاربران درباره اپلیکیشن
  6. آیکون اپلیکیشن
  7. تصاویر و اسکرین‌شات‌های برنامه
  8. کلمات کلیدی

فاکتورهای رتبه بندی اپلیکیشن در گوگل پلی

مراحل بهینه سازی اپلیکیشن یا ASO در APP Store

در این قسمت مراحل بهینه سازی برنامه‌ها و راهکارهای کلیدی افزایش نصب اپلیکیشن را در اختیارتان قرار می‌دهیم.

1. مخاطب هدف خود را بشناسید.

در ابتدا سعی کنید اطلاعات خوبی درباره مخاطب هدف‌ خود به دست آورید. محدوده سنی آن‌ها را مشخص کنید، با علایق و سلیقه‌شان آشنا شوید، سوالاتی که در ذهن دارند را تعیین کنید و به خوبی آن‌ها را بشناسید.

2. عنوان مناسبی برای اپلیکیشن انتخاب کنید.

انتخاب نام مناسب برای اپلیکیشن بسیار مهم است و توجه کاربران را به خود جلب می‌کند. سعی کنید عنوانی که انتخاب می‌کنید کاربرد اپلیکیشن را به خوبی نشان دهد. ساده باشد و کاربران به راحتی بتوانند آن را به خاطر بسپارند. منحصر به فرد باشد و شبیه به نام سایر اپلیکیشن‌ها نباشد. همچنین جذابیت و تاثیرگذاری زیادی نیز داشته باشد.

3. استفاده از کلمات کلیدی را فراموش نکنید.

کلمات کلیدی عبارت و واژه‌هایی هستند که مخاطب‌ برای پیدا کردن اپلیکیشن مورد نیازش آن‌ها را سرچ می‌کند. آگاهی از این عبارت‌ها و به کارگیری آن‌ها باعث می‌شود اپلیکیشن شما سریعا در جست‌وجوها پیدا شود و در اختیار مخاطب هدف قرار بگیرد. از کلمات کلیدی در عنوان اپلیکیشن، توضیحات برنامه و متن‌های درون اپلیکیشن نیز استفاده کنید.

4. توضیحات مناسبی برای اپلیکیشن بنویسید.

در توضیحات اپلیکیشن به سوالات زیر پاسخ دهید.

  • اپلیکیشنی که طراحی کرده‌اید چه مشکلی را رفع می‌کند؟
  • این برنامه چه ویژگی‌هایی دارد؟
  • دانلود آن چه مزایایی برای مخاطب دارد؟

5. از تصاویر و اسکرین‌شات‌های مناسب استفاده کنید.

اسکرین‌شات‌ها و تصاویری که از صفحات اپلیکیشن خود می‌گیرید بسیار در جذب کاربران تاثیرگذار هستند. هر چه این عکس‌ها زیباتر و باکیفیت‌تر باشند بهتر می‌توانند مخاطب را متقاعد کنند که برنامه را دانلود کند. برای انتخاب تاثیرگذارترین عکس‌ها نیز می‌توانید از تست A/B استفاده کنید.

6. برای معرفی اپلیکیشن از ویدیو استفاده کنید.

از نحوه عملکرد اپلیکیشن‌تان ویدیویی کوتاه تهیه کنید و آن را در اختیار کاربران قرار دهید تا با ویژگی‌های اپلیکیشن شما آشنا شوند، ترغیب به دانلود آن شوند و بتوانند نحوه استفاده از برنامه را یاد بگیرند.

7. برنامه خود را در دسته مناسبی قرار دهید.

در فروشگاه‌های اپلیکیشن برنامه را در دسته مناسبی قرار دهید. ممکن است برنامه‌ شما جزء دو تا سه دسته قرار بگیرد. برای تعیین مناسب‌ترین گروه، دو نکته زیر را در نظر داشته باشید.

  • گروهی را انتخاب کنید که به نوع فعالیت اپلیکیشن‌تان نزدیک‌تر است.
  • بهتر است گروهی را انتخاب کنید که رقبای کمتری در آن دارید. در این صورت به سرعت به رتبه خوبی دست پیدا می‌کنید.

8. به طراحی آیکون اهمیت دهید.

بررسی‌ها نشان داده‌اند شکل ظاهری آیکون بسیار در جلب توجه مخاطب تاثیرگذار است. هر چه آیکون برنامه‌ای جذاب‌تر باشد، تعداد دانلود آن نیز افزایش می‌یابد. پس سعی کنید آیکون‌های خلاقانه‌ای برای اپلیکیشن طراحی کنید. همچنین در انتخاب رنگ مناسب برای اپلیکیشن و آیکون آن نیز دقت کافی داشته‌باشید.

9. کاربران را به تعامل دعوت کنید.

از کاربران بخواهید به اپلیکیشن شما امتیاز دهند و نظر خود را درباره آن بیان کنند. نظرات مثبت کاربران، مخاطب را ترغیب می‌کند تا برنامه را دانلود کند.

10. از ابزارهای آنالیز اپلیکیشن استفاده کنید.

ابزارهای زیر به شما کمک می‌کنند جایگاه اپلیکیشن خود را نسبت به رقبا بفهمید و از این طریق رتبه برنامه‌تان را بهبود دهید.

سعی کنید به طور مرتب از این ابزارها استفاده کنید، اطلاعات را تجزیه و تحلیل کنید و تغییرات لازم را برای بهبود اپلیکیشن‌ ایجاد کنید.

جمع‌بندی

اگر می‌خواهید اپلکیشنی داشته باشید که به خوبی در فروشگاه‌های اپلیکیشن دیده شود، دفعات زیادی دانلود شود و جریان درآمدی خوبی برای کسب‌وکارتان ایجاد کند پس باید توجه ویژه‌ای به بهینه ‌سازی اپلیکیشن خود بکنید. مراحل بهینه ‌سازی اپلیکیشن را در مطالب بالا به طور کامل توضیح دادیم. این اصول را رعایت کنید و رتبه برنامه‌تان را ارتقا دهید. همچنین می‌توانید بهینه سازی برنامه خود را برعهده متخصصان باشگاه اپلیکیشن قرار دهید و از رقبا پیشی بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این مطالب را حتما بخوانید