راهنمای انتخاب رنگ مناسب در طراحی اپلیکیشن | باشگاه اپلیکیشن
زمان مطالعه: 6 دقیقه

راهنمای انتخاب رنگ مناسب در طراحی اپلیکیشن

با گسترش استفاده از تلفن‌های هوشمند، یکی از پرطرفدارترین راه‌های ارتباطی کسب‌و‌کارها با مخاطبان‌شان اپلیکیشن‌ها هستند. این اپلیکیشن‌ها فرصت مناسبی برای جذب مخاطب بیشتر، افزایش فروش و افزایش درآمد برای...
۲
مهر

تیم باشگاه اپلیکیشن

با گسترش استفاده از تلفن‌های هوشمند، یکی از پرطرفدارترین راه‌های ارتباطی کسب‌و‌کارها با مخاطبان‌شان اپلیکیشن‌ها هستند. این اپلیکیشن‌ها فرصت مناسبی برای جذب مخاطب بیشتر، افزایش فروش و افزایش درآمد برای کسب‌و‌کارهای مختلف ایجاد کرده‌اند. عوامل متعددی بر کارایی اپلیکیشن ها اثرگذار است. یکی از مهم‌ترین عوامل اثر گذار، طراحی گرافیکی و انتخاب رنگ در طراحی اپلیکیشن‌هاست. در این مطلب به بررسی اهمیت و نقش رنگ‌ها در ساخت اپلیکیشن‌ها می‌پردازیم.

اهمیت و نقش رنگ ها در طراحی اپلیکیشن

در طراحی اپلیکیشن‌ها صرفا نباید به نحوه عملکرد و قابلیت‌های آن توجه کنیم بلکه باید اهمیت ویژه‌ای نیز برای انتخاب رنگ قائل شویم؛ چرا که این رنگ‌ها هستند که می‌توانند از لحاظ روحی و احساسی بر مخاطبان و تصمیم‌های آن‌ها تاثیر بگذارند و باعث ایجاد واکنشی عاطفی و ذهنی از سوی آن‌ها شوند.

رنگ‌ها به کاربران کمک می‌کنند تا به راحتی متوجه محتوای اپلیکیشن شوند و با عناصر مختلف آن ارتباط برقرار کنند. انتخاب رنگ‌های مناسب، کیفیت تعامل کاربر با اپلیکیشن را افزایش می‌دهد، تجربه کاربری خوبی برای مخاطبان رقم می‌زند و می‌تواند آن‌ها را به یکی از مشتری‌های وفادار کسب‌وکار شما تبدیل ‌کند.

روانشناسی رنگ در اپلیکیشن

انتخاب رنگ در ساخت اپلیکیشن صرفا یک موضوع زیبایی‌شناسی نیست. در نظر داشته باشید که هر یک از رنگ‌ها می‌توانند منتقل کننده پیام و احساسی خاص باشند و تاثیر ویژه‌ای بر احساسات و طرز تفکر کاربران داشته باشند. پس اگر از تئوری و روانشناسی رنگ در اپلیکیشن‌ها آگاهی داشته باشید می‌توانید با به کار گیری رنگ‌های مناسب در موقعیت‌های مختلف،بر تصمیم‌گیری کاربر‌ تاثیر بگذارید. اما هر یک از رنگ‌ها چه مفهومی را منتقل می‌کنند و چه کاربردی دارند؟

قرمز: معمولا مواقعی که بخواهید کاربران را دعوت به انجام کاری کنید (Call to Action)،  ضرورت انجام کاری را نشان دهید یا اشتیاق آن‌ها را برای انجام کاری زیاد کنید می‌توانید از رنگ قرمز استفاده کنید. علاوه بر این، برای نشان دادن عشق و قدرت نیز می‌توان از این رنگ استفاده کرد.

زرد: این رنگ منتقل کننده احساس شادی و خوشحالی است، میزان خوشبینی را در کاربران افزایش می‌دهد و توجه آن‌ها را به خود جلب می‌کند.

آبی: رنگ آبی باعث ایجاد احساس امنیت، اطمینان، آرامش و افزایش بهره‌وری می‌شود.معمولا کسب‌وکارهایی که از رنگ آبی برای طراحی اپلیکیشن خود استفاده می‌کنند، مشتری‌های وفادارتری دارند.

سبز: این رنگ مربوط به طبیعت و طراوت می‌شود و حس سلامتی را به مخاطبان منتقل می‌کند. در بازاریابی از رنگ سبز برای آرام کردن مشتری‌ها و کاربران استفاده می‌شود.

بنفش:رنگ بنفش نشان دهنده موفقیت و دانش است. همچنین کسب‌وکارهایی که اکثر مخاطبانشان خانم‌ها هستند، از این رنگ در طراحی لوگو و اپلیکیشن خود استفاده می‌کنند.

نارنجی: نارنجی نشان دهنده هیجان و شور و اشتیاق است و مانند رنگ قرمز می‌توان از آن برای دعوت به انجام کاری (Call to Action) استفاده کرد.

نحوه انتخاب رنگ در طراحی اپلیکیشن

وقتی فرایند انتخاب رنگ در طراحی اپلیکیشن را آغاز می‌کنید با مجموعه‌ای از رنگ‌ها مواجه می‌شوید و باید از میان آن‌ها یک یا چند رنگ را که با هم هماهنگی دارند، انتخاب کنید.

پس از سال‌ها جست‌وجو و آزمون و خطا، طراحان توانسته‌اند با استفاده از چرخه رنگ، ترکیب رنگ‌هایی که اثرگذاری زیادی دارند را مشخص کنند.

  • طراحی تک رنگ: این طرح تنها از یک رنگ و سایه‌های مختلف آن تشکیل شده‌است.

طراحی تک رنگ برای اپلیکیشن

  • رنگ‌های مشابه: در این طرح، از رنگ‌هایی که در چرخه رنگ کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، استفاده می‌شود.

طرح رنگ‌های مشابه برای اپلیکیشن

 

  • رنگ‌های مکمل: این طرح از رنگ‌هایی تشکیل می‌شود که در چرخه رنگ مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند و هدف آن ایجاد تضاد است تا رنگ اپلیکیشن یکنواخت و خسته‌کننده نشود.

طرح رنگ‌های مکمل برای اپلیکیشن

 

  • رنگ‌های مکمل متساوی‌الساقین: در این طرح، رنگ‌ها به شکل مثلث متساوی‌الساقین با هم ترکیب می‌شوند. برای مثال، اگر شما رنگ آبی را انتخاب می‌کنید، باید رنگ زرد و نارنجی را نیز انتخاب کنید که در مجاورت رنگ مخالف آبی قرار دارند.

طرح رنگ‌های مکمل متساوی‌الساقین برای اپلیکیشن

 

  • رنگ‌های سه‌گانه: در این طرح سه رنگ انتخاب می‌شوند که در چرخه رنگ با فواصل مساوی از هم قرار دارند (سه گوشه مثلث متساوی‌الاضلاع). برای اینکه هارمونی مناسبی بین این سه رنگ برقرار کنید، یکی را رنگ اصلی و دو رنگ دیگر را رنگ پایه در نظر بگیرید.

طرح رنگ‌های سه‌گانه برای اپلیکیشن

 

  • رنگ‌های مکمل دوبل: این طرح از چهار رنگ تشکیل می‌شود و دارای دو جفت رنگ مکمل است. اگر این چهار رنگ را در چرخه رنگ نشان دهیم، در چهار گوشه یک مستطیل قرار می‌گیرند.

طرح رنگ‌های مکمل دوبل برای اپلیکیشن

اگر هنوز نتوانسته‌اید ترکیب رنگ مناسب اپلیکیشن‌تان را انتخاب کنید، با پشتیبانی باشگاه اپلیکیشن در واتس اپ مشورت کنید!

نکات مهم  انتخاب رنگ در طراحی اپلیکیشن

1– قانون 60%–30%–10% را یاد بگیرید.

رنگ‌های اپلیکلیشن شما باید طبق تناسب 60%–30%–10% با هم ترکیب شوند. حدود 60 درصد باید به رنگ غالب اختصاص یابد، 30 درصد به رنگ ثانویه و 10 درصد نیز به سومین رنگ تا بتوان طراحی هماهنگی انجام داد که برای کاربران هم جذاب باشد و چشم آن‌ها را هم اذیت نکند.

2– برای انتخاب رنگ اپلیکیشن‌ از طبیعت الهام بگیرید.

زیباترین و هنرمندانه‌ترین ترکیب رنگ‌ها در طبیعت یافت می‌شوند. می‌توانید از رنگ‌های موجود در طبیعیت الهام بگیرید و از آن‌ها در انتخاب رنگ اپلیکیشن استفاده کنید.

3– استفاده از تضاد رنگی را فراموش نکنید.

رنگ‌های متضاد به شدت می‎‌توانند نظر کاربران را به خود جلب کنند. مثلا اگر می‌خواهیداز دو دکمه استفاده کنید و برای‌تان مهم است که کاربر حتما روی آن‌هاکلیک کند، می‌توانید از دو رنگ آبی و قرمز برای مجزا کردن آن‌ها از سایر عناصر اپلیکیشن‌ استفاده کنید.

4– در انتخاب رنگ برای طراحی اپلیکیشن، تفاوت‌های فرهنگی را در نظر بگیرید.

مردم در هر فرهنگی باورها و سلیقه‌های خاص خودشان را دارند. مخاطبان‌ کسب‌وکار خود را خوب بشناسید و بر اساس ویژگی‌ها و سلیقه‌های آن‌ها، رنگ‌های مناسب اپلیکیشن را انتخاب کنید.

جمع‌بندی
طراحی اپلیکیشن و انتخاب رنگ مناسب در طراحی آن اهمیت بسیاری در اثرگذاری و کارایی اپلیکیشن دارد. به عنوان یک طراح یا صاحب کسب‌و‌کار لازم است با روان‌شناسی رنگ‌ها در ساخت اپلیکیشن آشنا باشید. مطالب بالا به شما کمک می‌کند رنگ یا رنگ‌های مناسبی متناسب با موضوع کسب‌و‌کار خود و همچنین مخاطبان هدف‌تان انتخاب کنید و به درستی از آن‌ها در طراحی اپلیکیشن استفاده کنید. همچنین می‌توانید از خدمات طراحی و انتخاب رنگ باشگاه اپلیکیشن استفاده کنید و تمامی مراحل ساخت اپلیکیشن را به طراحان این باشگاه بسپارید تا به راحتی اپلیکیشنی بر اساس سلیقه و نیاز مخاطبان‌تان برای شما آماده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این مطالب را حتما بخوانید