چه برنامه هایی با flutter می توانیم طراحی کنیم؟ | باشگاه اپلیکیشن
زمان مطالعه: 6 دقیقه

چه برنامه هایی با flutter می توانیم طراحی کنیم؟

فلاتر به عنوان فریمورکی برای توسعه اپلیکشن‌های کراس پلتفرم (cross-platform) مورد استفاده قرار می‌گیرد و روز به روز نیز محبوب‌تر می‌شود. اما برنامه‌نویس‌ها برای ساخت چه برنامه‌هایی از فلاتر استفاده...
۸
آبان

تیم باشگاه اپلیکیشن

فلاتر به عنوان فریمورکی برای توسعه اپلیکشن‌های کراس پلتفرم (cross-platform) مورد استفاده قرار می‌گیرد و روز به روز نیز محبوب‌تر می‌شود. اما برنامه‌نویس‌ها برای ساخت چه برنامه‌هایی از فلاتر استفاده می‌کنند؟ آیا هر برنامه‌ای را می‌توان با فلاتر توسعه داد؟

مطمئنا استفاده از فلاتر علاوه بر مزایای فراوانش، محدودیت‌هایی نیز دارد. اما به طور کل اپلیکیشن‌های فراوانی را می‌توان با فلاتر طراحی کرد. فلاتر تقریبا از سال 2018 به طور رسمی وارد بازار شد و در همین زمان کوتاه توانسته کسب‌وکارهای معروف جهانی را متقاعد کند، برای طراحی اپلیکیشن خود از این فریمورک استفاده کنند. فلاتر برای طراحی و ساخت اپلیکیشن، آپشن‌های خوبی را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد. در این مطلب توضیح می‌دهیم که چه برنامه‌هایی را می‌توان با flutter طراحی کرد و همین‌طور معروف‌ترین اپلیکیشن‌هایی که از طریق فلاتر ساخته شده‌اند را نیز به شما معرفی خواهیم کرد.

چرا از فلاتر برای طراحی اپلیکیشن استفاده کنیم؟

چرا از فلاتر برای طراحی اپلیکیشن استفاده کنیم؟

دلایل زیادی وجود دارد که شما را متقاعد کنند از فلاتر برای طراحی اپلیکیشن استفاده کنید. دلایلی مانند:

  • استفاده از فلاتر هزینه‌های ساخت اپلیکیشن را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.
  • برنامه‌هایی که با فلاتر طراحی می‌شوند به اپلیکیشن‌های نیتیو شبیه هستند.
  • علاوه بر اپلیکیشن‌های موبایل برای ساخت برنامه‌های وب و دسکتاپ نیز کاربرد دارد.
  • فریمورک فلاتر از موتور خودش برای ایجاد ویجت‌ها استفاده می‌کند.
  • فلاتر دارای پلاگین‌های آماده است که توسط گوگل پشتیبانی می‌شوند.
  • فلاتر طراحی جذابی دارد و همین امر باعث محبوبیتش شده است.
  • فلاتر برای بک‌اند از Firebase استفاده می‌کند.
  • مجموعه‌ای از ویجت‌های قابل تنظیم دارد.
  • تنها با دانستن زبان برنامه‌نویسی دارت می‌توان از فلاتر استفاده کرد.

اگر دوست دارید اپلیکیشن خود را با فلاتر طراحی کنید، با پشتیبانی باشگاه اپلیکیشن در واتس‌اپ ارتباط برقرار کنید و تمام فرایند ساخت اپلیکیشن را به آن‌ها  بسپارید.

درخواست مشاوره

اگر احتیاج به راهنمایی دارید شماره خود را ثبت کنید تا کارشناسان باشگاه اپلیکیشن با شما تماس بگیرند.

چه برنامه هایی با فلاتر (flutter) می توانیم طراحی کنیم؟

  • از فلاتر می‌توان برای طراحی اپلیکیشن‌های دو بعدی استفاده کرد. این اپلیکیشن‌ها هم در اندروید و هم در IOS قابل اجرا هستند.
  • ساخت اپلیکیشن با فلاتر این امکان را برای توسعه‌دهندگان فراهم می‌کند تا برنامه‌های تعاملی طراحی کنند. این برنامه‌ها در صفحات وب و در دسکتاپ نیز اجرا می‌شوند.
  • کسب‌وکارهایی که به تازگی شروع به فعالیت کرده‌اند و می‌خواهند کمینه محصول پذیرفتنی (MVP) تولید کنند، می‌توانند از فلاتر استفاده کنند.
  • از فلاتر می‌توان برای تولید برنامه‌های باکیفیت در کوتاه‌ترین زمان ممکن نیز استفاده کرد. پس کسب‌وکارهایی که می‌خواهند در زمان کمی به بازار ورود پیدا کنند می‌توانند از این فناوری برای توسعه برنامه‌ خود بهره ببرند.
  • با به کارگیری فلاتر این فرصت برای افراد فراهم می‌شود که برنامه‌هایی با ویژگی‌های کامل ایجاد کنند. ویژگی‌هایی از جمله دوربین، موقعیت جغرافیایی، شبکه، فضای ذخیره‌سازی، SDK شخص ثالث و …
  • همچنین برای ساخت برنامه‌هایی با حجم کم، رابط کاربری زیبا که سریع و قابل اعتماد نیز باشند، فلاتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 معروف‌ترین برنامه‌هایی که با فلاتر ساخته شده‌اند.

معروف‌ترین برنامه‌هایی که با فلاتر ساخته شده‌اند

– اپلیکیشن Google Ads

این اپلیکیشن به کاربران کمک می‌کند تا کمپین‌های تبلیغاتی خود را به راحتی مدیریت کنند. امکاناتی که این اپلیکیشن در اختیار کاربران می‌گذارد شامل بررسی وضعیت کمپین‌ها، ویرایش کلمات کلیدی، گزینه‌هایی برای آپدیت کردن بودجه، نوتیفیکیشن‌های فوری و … است. استفاده از فلاتر باعث شده Google Ads به صورت اپلیکیشنی زیبا، جذاب و مبتکرانه طراحی شود.

– برنامه Alibaba

Alibaba یکی از بزرگ‌ترین و معروف‌ترین شرکت‌های جهان در حوزه تجارت آنلاین است. بخش‌های اصلی این اپلیکیشن توسط فلاتر ساخته شده‌اند. به همین خاطر توانسته تجربه کاربری بسیار خوبی را برای مخاطبانش رقم بزند. مخاطبان Alibaba  به راحتی می‌توانند محصولات و مواد مورد نظرشان را از تامین کنندگان در سراسر جهان خریداری کنند.

– اپلیکیشن Hamilton

این اپلیکیشن برای افرادی طراحی شده که به موسیقی علاقه زیادی دارند و می‌خواهند هر لحظه در جریان جدیدترین خبرهای این حوزه قرار بگیرند. همچنین استفاده از Hamilton این امکان را برای کاربران فراهم کرده تا بتوانند در آهنگ مورد علاقه خود آواز بخوانند، در قرعه‌کشی‌های Hamilton شرکت کنند و … این اپلیکیشن به وسیله فلاتر توسعه یافته است و همین باعث شده کاربران هنگام کار با آن تجربه لذت‌بخشی داشته باشند.

– برنامه Reflectly

Reflectly اپلیکیشنی با محتوای روانشناسی است و به کاربران کمک می‌کند تا استرس‌شان را کنترل کنند، افکار منفی را از خود دور کنند و احساس مثبت و لذت‌بخشی در زندگی خود به جریان درآورند. کاربران می‌توانند در این اپلیکیشن احساسات خود را در هر لحظه یادداشت کنند و بدین ترتیب از سلامت روان خود مراقبت کنند. این ویژگی‌های مفید و کاربردی از طریق به کارگیری فلاتر به این برنامه اضافه شده است.

تا کنون اپلیکیشن‌های زیادی در حوزه‌های مختلف از جمله شبکه‌های اجتماعی، عکاسی و ادیت فیلم، سلامتی و تناسب اندام، سرگرمی و … از طریق فلاتر ساخته شده‌اند. اگر شما نیز دوست دارید از فلاتر برای ساخت اپلیکیشن استفاده کنید و از مزایای فراوارن آن بهره ببرید، می‌توانید از خدمات باشگاه اپلیکیشن استفاده کنید.

آیا طراحی اپلیکیشن با فلاتر ساده است؟

در مقایسه React Native با فلاتر، به این موضوع پی بردیم که کار کردن با فلاتر بسیار ساده‌تر از ری اکت نیتیو است. همچنین افراد با سرعت بیشتری می‌توانند نحوه کار کردن با فلاتر را یاد بگیرند.

نصب و راه‌اندازی فلاتر روی ویندوز، مک، لینکوس و … نیز ساده است. کمپانی گوگل حتی دارت را با نصب پکیج فلاتر همراه کرده است، بنابراین تمام اجزا به طور همزمان نصب می‌شوند.

همچنین فلاتر ویجت‌هایی را به کار می‌برد که این ویجت‌ها استفاده از رابط کاربری را ساده‌تر کرده‌اند.

در فلاتر تمام مواردی که برای ساخت یک اپلیکیشن نیاز است تحت عنوان بلوک‌های سازنده (building blocks) و ویجت‌ها در اختیار برنامه‎‌نویس‌ها و توسعه‌دهندگان اپلیکیشن قرار می‌گیرند. پس آن‌ها می‌توانند کنترل خوبی بر تمام مراحل توسعه اپلیکیشن داشته باشند و به راحتی فرایند طراحی و ساخت اپلیکیشن را پیش ببرند.

توسعه‌دهندگان برای استفاده از فلاتر باید با زبان برنامه‌نویسی دارت آشنایی داشته باشند. یادگیری این زبان ساده است. اگر به تازگی برنامه‌نویسی را شروع کرده‌اید با تلاش کمی می‌توانید آن را یاد بگیرید و اگر  تسلط کافی بر زبان‌هایی مانند جاوا، C و … داشته باشید، سرعت یادگیری‌تان بسیار افزایش می‌یابد و به راحتی فرایند یادگیری دارت را طی می‌کنید.

جمع‌بندی

محبوبیت فلاتر روز به روز افزایش می‌یابد. از طریق این فریمورک می‌توان در کوتاه‌ترین زمان ممکن، اپلیکیشنی کاربردی تولید کرد که هم برای سیستم عامل اندروید و هم برای IOS مناسب باشد. پس اگر پروژه کوچکی برای اجرا دارید یا می‌خواهید کمینه محصول پذیرفتنی (MVP) بسازید، می‌توانید از فلاتر استفاده کنید و برنامه مورد نظرتان را طراحی کنید. کار کردن با فلاتر ساده است و برنامه‌هایی نیز که با فلاتر ساخته می‌شوند، کیفیت خوبی دارند. به همین خاطر کمپانی‌های معروفی همچون Alibaba برای ساخت اپلیکیشن خود از فلاتر استفاده کرده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این مطالب را حتما بخوانید